Tartós gél lakk titka

A gél lakk napjaink egyik legnépszerűbb körömdíszítési fajtája, hiszen egyrészt a hagyományos körömlakknál jóval hosszabb ideig marad a körmön, másrészt, a természetes körmeinkre kerül a gél lakk, így természetesebb a műkörömnél. Azonban, ha sokáig szeretnénk élvezni a gél lakk előnyeit, érdemes tudni, hogy mi a tartós gél lakk titka.

A tartós gél lakk titka

A gél lakkozás során nagyon fontos a körmök előkészítése, amely a körmök megtisztításából, zsírtalanításából, a körömágybőr visszatolásából, az elhalt bőrök eltávolításából, a reszelésből, a bolyhozásbólés egy alapos portalanításból áll. 

Ha az előkészítés kimarad, akkor a gél lakk nem fog megfelelően tapadni a köröm felszínére, így könnyedén leválhat, lepattoghat a körömről. Hogy csinálja egy profi körmös? Csak olvass tovább…

Elite Nails, Tarjányi Csaba, géllak, előkészítés, köröm, műköröm, Budapest I. kerület, szalon

Előkészítés

A primer vagy előkészítő folyadék használata is fontos, a gél lakk első rétegének felvitele előtt. Figyelj arra, hogy az előkészítő folyadék felvitele után, már ne érj semmihez, mert visszazsírosodhat a körömlemez, amely a tapadást gátolja.

Eltávolítás

Csináld úgy mint egy profi műkörmös: az előző gél lakk vagy műköröm eltávolításának folyamata is számít. Ügyelj arra, hogy a műköröm vagy gél lakk leszedése során ne reszeld túl a körmöket, mert így elvékonyodhatnak és károsodhatnak, amely befolyásolja a gél lakk tartósságát.

Rétegezés

Ne kenj fel vastag rétegeket egyben és várd meg, amíg az egyes rétegek alaposan megkötnek! Sokszor azért nem tartósak a gél lakkok, mert vastagon, egy rétegben viszik fel a lakkot, így a lámpa alatt nem köt meg megfelelően az anyag, amelynek eredménye a leválás, levegősödés, buborékosodás. Vékony rétegekben vidd fel a gél lakkot, ne felejtsd el az éleket is zárni, illetve elegendő ideig tartsd a lámpa alatt a kezedet, rétegenként körülbelül 2 pecig!

Lezárás

A gél lakk alapvetően egy zselé, ezért megkötés után sem teljesen száraz és egyenletes a felszíne a lakknak. Ezért kell az utolsó réteg megkötése után zseléfixáló folyadékkal áttörölni a köröm felszínét, amely sima és egyenletes felületet eredményez.

Gél lakk tárolása, Elite Nails, Budapest 1. kerület

Tárolás

A tartósság szempontjából a gél lakk tárolásának helye is számottevő. A gél lakk a nap UV sugarainak hatására az üvegben is megköthet, ezért hűvösebb és árnyékos helyen tartandó, a minőség megőrzése érdekében.

Ha kíváncsi vagy, én hogyan dolgozom,

tekintsd meg munkáimat és tudj meg többet gél lakk szolgáltatásomról!

Gél lakk viselés szabályai

Nemcsak az elkészítési folyamatok a fontosak a gél lakk tartósságának megőrzése érdekében, hanem a viselőjének a szokásai is. 

Ha körmeid gyengék és vékonyak, érdemes zselés megerősítést kérni, amelynek köszönhetően hosszabb ideig marad tartós a géllakkod. 

Ha géllakkot viselsz, fontos, hogy esetleges otthoni munkák, takarítás, kertészkedés során viselj gumi- vagy kertészkedéshez használt kesztyűt, hogy elkerüld a géllakk károsodását, vagy a köröm letörését. A takarításhoz használt vegyi anyagok károsíthatják a géllakkot, amely miatt megrövidülhet a tartóssága. Kertészkedés során pedig nagy esély van rá, hogy a géllakk a kapargatás, ásás miatt sérül vagy felválik.

Tanácsaim

Ha munkád során sokat használod kezeidet, egy rövidebb és lekerekített forma az ajánlott, amely kevésbé sérülékeny.

A gél lakkot nem szabad feszegetni, akkor sem, ha már kissé lenőtt, mert ezzel a körömlemezt roncsolhatod, illetve a gél lakkban is kárt tehetsz.

Lehetőségeidhez képest kerüld a kapargatást, feszítést igénylő tárgyak használatát, mint például a dobozos üdítők nyitása.

Ha magas színvonalú, igényes gél lakkot szeretnél,

bátran jelentkezz be körömszalonomba online!