Tartós gél lakk titka

A gél lakk napjaink egyik legnépszerűbb körömdíszítési fajtája, hiszen egyrészt a hagyományos körömlakknál jóval hosszabb ideig marad a körmön, másrészt, a természetes körmeinkre kerül a gél lakk, így természetesebb a műkörömnél. Azonban, ha sokáig szeretnénk élvezni a gél lakk előnyeit, érdemes tudni, hogy mi a tartós gél lakk titka.

A tartós gél lakk titka

A gél lakkozás során nagyon fontos a körmök előkészítése, amely a körmök megtisztításából, zsírtalanításából, a körömágybőr visszatolásából, az elhalt bőrök eltávolításából, a reszelésből, a bolyhozásbólés egy alapos portalanításból áll. 

Ha az előkészítés kimarad, akkor a gél lakk nem fog megfelelően tapadni a köröm felszínére, így könnyedén leválhat, lepattoghat a körömről. Hogy csinálja egy profi körmös? Csak olvass tovább…

Elite Nails, Tarjányi Csaba, géllak, előkészítés, köröm, műköröm, Budapest I. kerület, szalon

Előkészítés

A primer vagy előkészítő folyadék használata is fontos, a gél lakk első rétegének felvitele előtt. Figyelj arra, hogy az előkészítő folyadék felvitele után, már ne érj semmihez, mert visszazsírosodhat a körömlemez, amely a tapadást gátolja.

Eltávolítás

Csináld úgy mint egy profi műkörmös: az előző gél lakk vagy műköröm eltávolításának folyamata is számít. Ügyelj arra, hogy a műköröm vagy gél lakk leszedése során ne reszeld túl a körmöket, mert így elvékonyodhatnak és károsodhatnak, amely befolyásolja a gél lakk tartósságát.

Eltávolítás, Gél lakk, Elite Nails, Budapest, 1. kerület
Rétegezés, Gél lakk, Elite Nails, Budapest, 1. kerület

Rétegezés

Ne kenj fel vastag rétegeket egyben és várd meg, amíg az egyes rétegek alaposan megkötnek! Sokszor azért nem tartósak a gél lakkok, mert vastagon, egy rétegben viszik fel a lakkot, így a lámpa alatt nem köt meg megfelelően az anyag, amelynek eredménye a leválás, levegősödés, buborékosodás. Vékony rétegekben vidd fel a gél lakkot, ne felejtsd el az éleket is zárni, illetve elegendő ideig tartsd a lámpa alatt a kezedet, rétegenként körülbelül 2 pecig!

Lezárás

A gél lakk alapvetően egy zselé, ezért megkötés után sem teljesen száraz és egyenletes a felszíne a lakknak. Ezért kell az utolsó réteg megkötése után zseléfixáló folyadékkal áttörölni a köröm felszínét, amely sima és egyenletes felületet eredményez.

Lezárás, Gél lakk, Elite Nails, Budapest, 1. kerület
Gél lakk tárolása, Elite Nails, Budapest 1. kerület

Tárolás

A tartósság szempontjából a gél lakk tárolásának helye is számottevő. A gél lakk a nap UV sugarainak hatására az üvegben is megköthet, ezért hűvösebb és árnyékos helyen tartandó, a minőség megőrzése érdekében.

Ha kíváncsi vagy, én hogyan dolgozom,

tekintsd meg munkáimat és tudj meg többet gél lakk szolgáltatásomról!

Gél lakk viselés szabályai

Nemcsak az elkészítési folyamatok a fontosak a gél lakk tartósságának megőrzése érdekében, hanem a viselőjének a szokásai is. 

Ha körmeid gyengék és vékonyak, érdemes zselés megerősítést kérni, amelynek köszönhetően hosszabb ideig marad tartós a géllakkod. 

Ha géllakkot viselsz, fontos, hogy esetleges otthoni munkák, takarítás, kertészkedés során viselj gumi- vagy kertészkedéshez használt kesztyűt, hogy elkerüld a géllakk károsodását, vagy a köröm letörését. A takarításhoz használt vegyi anyagok károsíthatják a géllakkot, amely miatt megrövidülhet a tartóssága. Kertészkedés során pedig nagy esély van rá, hogy a géllakk a kapargatás, ásás miatt sérül vagy felválik.

Tanácsaim

Ha munkád során sokat használod kezeidet, egy rövidebb és lekerekített forma az ajánlott, amely kevésbé sérülékeny.

A gél lakkot nem szabad feszegetni, akkor sem, ha már kissé lenőtt, mert ezzel a körömlemezt roncsolhatod, illetve a gél lakkban is kárt tehetsz.

Lehetőségeidhez képest kerüld a kapargatást, feszítést igénylő tárgyak használatát, mint például a dobozos üdítők nyitása.

Ha magas színvonalú, igényes gél lakkot szeretnél,

bátran jelentkezz be körömszalonomba online!