Manikűr gyakori kérdések

Egy modern nő számára kezének, kézfejének, ápoltsága szinte alapvető. Éppen ezért szeretnék segíteni azzal, hogy megválaszolom a manikűrrel kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket.

Mi az a manikűr?

A klasszikus manikűr egy körömápolási módszer, amely a kézfej és a körmök kezelését jelenti. A kezelést műkörmös szakember végzi. A kezelés során fertőtlenítjük a körmöket, majd beáztatjuk azokat. Ezután a vendég kedve szerinti formára és hosszra reszelés következik, a köröm körüli bőr ápolása, az elhalt bőr eltávolítása, a kutikula felnyomása, a kézfej masszírozása. Befejezésképp a körmök polírozása, a bőrápoló krémek felkenése, illetve a körömápoló felvitele. A manikűrbe beletartozhat még a kézradírozás vagy a kézpakolás is. 

 

Mi a különbség a manikűr és pedikűr között? 

Az alapvető különbség a manikűr és a pedikűr között a test helyzete, mivel a manikűr a kéz- és körömápolása, míg a pedikűr a lábfej és lábujjkörmök kezelése. 

 

Mi a francia manikűr?

Arról, hogy mi pontosan a francia manikűr, egy korábbi bejegyzésemben olvashatsz:

Manikűr gyakori kérdések

Hogyan készül a francia manikűr? 

A francia manikűr menete az előkészítési folyamatok és az alaplakk felvitele után kétféle módon kivitelezhető. Az egyik, amikor először a rózsaszín vagy vagy a bézs alapot kenjük fel, majd a fehér lakkot visszük fel. A másik, amikor a fehér lakkal kezdünk, követve a köröm természetes mosolyvonalát és ezután visszük fel a rózsaszín vagy a nude színt. A legjobb eredményt egy hivatalos körmös által érheted el!

Mi a japán manikűr? 

A japán manikűrről egy korábbi bejegyzésemben olvashatsz részletesebben:

Hogyan lesz szép fényes a japán manikűr? 

A japán manikűr során méhviaszt dolgoznak a körömbe, amely erősíti a körömlemezt és visszaadja a köröm természetes színét és fényességét. Továbbá, a manikűr végén egy speciális porral polírozzák a körmöket, amitől fényessé válnak. Ezeknek az anyagoknak a hatására a köröm tartósan fényessé válik. 

Mi is történik valójában a japán manikűr során? 

A japán manikűr során csak természetes alapanyagokat használunk. A legfontosabb alapanyag a méhviasz, amelyet beledolgozunk a már megtísztított körömbe. A méhviasz erősíti a körömlemezeket, illetve visszaadja a természetes színét és fényességét. Végezetül egy speciális porral polírozzuk a körmöket, amelynek köszönhetően a körmök tartósan fényessé válnak. 

Miért nem ajánlott japán manikűr után körömlakkozni? 

A japán manikűr közben méhviaszt dolgozunk a körömbe, ami teljesen beépül. A méhviasznak számos előnye van, amely erősíti és fényesíti a természetes körmöket. A japán manikűr után azért nem ajánlott a körmöket lakkozni, mert a lakkok kioldhatják a méhviaszt a körömből.

Manikűr gyakori kérdések, japán manikűr Budapest

Ha te is ápolt és egészséges körmöket szeretnél, jelentkezz be manikűr szolgáltatásomra online, mindössze 1 perc alatt!

Miért jó a gépi manikűr?

A gépi manikűr vagy más néven orosz manikűr során csiszológéppel távolítják el az elhalt bőrt a körömlemezről, illetve ezzel nyomják vissza a körömágyat is. Ennek köszönhetően tökéletesen eltávolítható a letapadt bőr, így sokkal precízebben lehet felkenni a lakkokat egészen a bőrredőig. Ennek előnye, hogy a felvitt lakk lassabban nő le. 

Hogyan használjam a manikűr gépeket?

Az orosz vagy száraz manikűr esetében csiszológépeket használunk, az elhalt bőr eltávolítására, a körömágy és kutikula visszanyomására. A csiszológéphez különféle csiszolófejek tartoznak, funkciók szerint. Az első csiszolófejet a körömbőr leválasztására, a másodikat, egy mini hengert, a körömlemez finom reszelésére alkalmazzuk. 

A kúpos csiszolófejjel ellenőrző tisztítást végezhetünk a már megmunkált körmön. 

A nagyobb, gömb csiszolófejjel a megvastagodott bőrt, bőrkeményedéseket lehet eltávolítani. 

A körömlemez mély tisztításához a mini gömb csiszolófejet kell használni.

Végezetül, a nagyobb, gömb csiszolófejjel polírozzuk át a köröm felületét. 

Mi a különbség pedikűr és a lábi manikűr között? 

A pedikűr az egész lábfej kezelése, amibe beletartozhat gyógypedikűr is, a bőrkeményedések eltávolítása, a talp kezelése. A lábi manikűr pedig csak az áztatás, masszírozás és a lábujjkörmök kezelése.

pedikűr és a lábi manikűr közti különbség, gyógypedikűr, bőrkeményedés eltávolítás, Elite Nails, szalon, Budapest, I.kerület, Tarjányi Csaba

Professzionális és minőségi manikűrre vágysz? Tekintsd meg manikűr szolgáltatásomat és jelentkezz be a körömszalonba még ma!