Műköröm vagy gél lakk? Segítek eligazodni a technikák között!

Minden esetben személyre szabottan kell eldönteni, hogy melyik technika a legideálisabb számodra.  Számtalan dolog befolyásolhatja, hogy melyik műköröm technikát érdemes kiválasztani. Ilyen például a munka, amit végzel, az egészségi állapotod, az esetleges érzékenység és egyéb igények.

Épített műköröm

Ennél a technikánál egy sablont helyezek a természetes körömre, majd erre viszem fel a műköröm alapanyagot. Az épített műköröm levegőre vagy UV fényre köt meg, és felveszi a saját köröm alakját. Száradás után eltávolítom a sablont, majd a Vendégemmel megbeszéltek szerint díszítem a körmöt.

Nagy előnye az épített műkörömnek, hogy természetes hatást kelt, és nem sérti a saját körmöt. Azért is szeretem ezt a műköröm építési technikát, mert az így elkészített manikűr strapabíró, és könnyen javítható.

Amennyiben erősebb körmöket szeretnél, akkor a zselés vagy porcelán műkörmöt ajánlom, hiszen így az adott anyaggal együtt nőhet a saját köröm, és megmarad a természetes hatás. Ha szeretnél természetes hatású, tartós műkörmöket, várlak szeretettel Budán, az I. kerületben található szalonomban, és elkészítem álmaid műkörmét.

Zselé vagy porcelán műköröm?

Zselés műköröm

A zselé egy szagtalan, természetes hatású, rugalmas építőanyag, ami UV fényre köt meg. Tökéletesen alkalmas a köröm megerősítésére, vagy akár hosszabbítására is. Előnyös technika a természetes hatás fenntartásához, hiszen ezek a zselék könnyen felveszik a körömágy természetes formáját. A zselés műköröm legnagyobb előnye, hogy a zselés anyag újratölthető, ezáltal a műköröm hónapokig tartós marad. Van viszont egy hátránya is, mégpedig az, hogy a viselés és az eltávolítás során a saját köröm is kimerül, ezért javasolt szünetet tartani a műköröm eltávolítása után. Főként annak javaslom a zselés műkörmöt, aki allergiás a porcelán építőanyagra. Nem is beszélve arról, hogy egyes minták, díszek elkészítésénél egyszerűbb megoldás a zselé.

Porcelán műköröm

A porcelán az egyik legrégebbi műköröm építő alapanyag. A porcelán műkörmök folyadék és por kombinálásával készülnek. A zselével ellentétben nem UV fényre köt meg, hanem levegőre. Amellett, hogy egy rendkívül népszerű műköröm építési technikáról van szó, némely körömproblémára is megoldást jelenthet. Érdemes azonban tudni, hogy ez egy kemény műköröm alapanyag, ezért könnyen törik. Ha tartósabb technikára vágysz, akkor válaszd inkább a zselés műkörmöt. Bármelyik mellett is döntesz, az Elite Nails Szalonban minden elképzelésedet megvalósítom.

A népszerű gél lakk

 

A szalonba betérve két opció közül választhatsz: vagy a saját körmödet díszítenéd vagy műkörmöt építtetnél. Ha ez első lehetőség mellett döntenél, akkor a legjobb megoldás rá a gél lakk.

 

Az elmúlt években egyre többet fejlődött ez a technika, sokkal tartósabb, mint korábban. A gél lakk egy UV fényre megkötő folyékony zselé, ami amellett, hogy az egyik legmegfizethetőbb technika,  számtalan színben elérhető. Sokféleképp díszíthető, és ez a díszítés ugyanannyira tartós, mint a műköröm esetében. Nagy előnye, hogy nem törik, ezért akár hetekig nem kell a körmöshöz menned. Egyes tévhitek szerint elvékonyítja a saját körmöt, viszont ez nem igaz. Remek megoldás annak, aki nem feltétlen szeretne hosszú körmöket, csak természetes, szép és nem utolsó sorban tartós eredményt szeretne elérni. Gél lakk specialistaként teljes nyugalommal bízhatod rám körmeid, inspirálódj eddigi munkáimból.

 

Bármelyik műköröm építési technika mellett döntesz, a lehetőségek száma szinte végtelen. Egy valamit azonban mindig tarts szem előtt mielőtt választasz: nemcsak körmöd szépsége, hanem egészsége is fontos.

Ha egyedi, szakértelemmel elkészített körmöket szeretnél, akkor válaszd az Elite Nails-t Budán az I. kerületben! Jelentkezz be hozzám online!