Műköröm előkészítő folyadékok sorrendje

A műkörömépítés során az előkészítési folyamat a tartós, esztétikus és egészséges műköröm alapja. Az előkészítési folyadékok teremtik meg a megfelelő tapadást, fertőtlenítik és zsírtalanítják a körmöket, illetve gátolják a köröm károsodását a műköröm viselése alatt. Ma már számos fajtája létezik, a köröm állapotától, a műköröm típusától és a viselés idejétől függően. Ezért is nagyon fontos a műköröm előkészítő folyadékok helyes sorrendje.

Milyen sorrendben kell felrakni az előkészítő folyadékokat?

Az előző műköröm eltávolítása és a köröm reszelése után következnek az előkészítő folyadékok.

01

Fertőtlenítő folyadék

Az első előkészítő anyag a fertőtlenítő folyadék, amely gombaölő és vízelvonó hatású. Fontos, hogy a fertőtlenítő folyadék a körömlemezre és a körülötte lévő bőrre is kerüljön.

02

Nail prep

A nail prep egy magas alkoholtartalmú zsír és folyadék elvonó, illetve Ph-kiegyenlítő anyag, amelyet minden műköröm építés vagy tip felragasztás előtt érdemes és szükséges alkalmazni. A nail prep biztosítja, hogy a körömlemezen ne maradjon semmilyen olyan szennyeződés vagy kórokozó, amely gátolhatja a műköröm tapadását.

03

Primer

A primerek tapadáselősegítő és nedvességfelszívó anyagok, amelyek biztosítják a természetes köröm és a műköröm anyag (zselé, porcelán) között a tökéletes tapadást. A primer a megtisztított körömlemezre kerül rá, az építés előtt. 

A primereknek két típusát ismerjük. A típusok közötti választás, az adott műköröm alapanyagok termékcsaládjától függ. A savas primer egy magas savtartalmú, maró anyag, ezért az alkalmazásánál figyelni kell arra, hogy a bőrhöz ne érjen, mert égető, kellemetlen érzést vagy allergiás reakciót idézhet elő. A savas primer kiszárítja a körömlemez felső rétegeit, amely a  műköröm tartósságához és a tapadáshoz járul hozzá. 

A másik típus a savmentes primer, amely egy ragacsos réteget képez a köröm felületén, néhány típusát lámpa alatt kell köttetni. A ragacsos rétege miatt az építés közben az anyagok erősen tudnak hozzátapadni, illetve a körömlemezhez is megfelelő tapadást biztosít.

Kíváncsi vagy hogy dolgozik egy műkörmös szakember?

Tekintsd meg korábbi munkáimat és tudj meg többet arról, én hogyan építem a műkörmöt!

04

Bond gél

A Bond gél egy újabb fejlesztésű primer, nagyon hasonló a savmentes primerhez, ugyanúgy egy kétoldalú, ragacsos felületet képez a körmökön. Különbség azonban, hogy a Bond gélt az előkészítő anyagok után kell felvinni a körömlemezre, majd UV lámpa alatt kell köttetni.

Mit kell tudni az előkészítő anyagokról? 

Az előkészítő folyadékokon túl vékony vagy gyenge körmök esetén alkalmazzák a Nail Hardener géleket, amelyek erősítik a körömlemezt, elősegítve ezzel a tapadást és a köröm ellenállóságát, rugalmasságát. Letört körmök esetén építő sablon segítségével is jó megoldás a körmök formázására. 

Nem az előkészítő folyadékok része, de a műköröm segédfolyadékok közé tartozik a fixáló folyadék használata, mely zselés műköröm egyik utolsó lépése. A zselé ragacsos rétegét, ezzel a folyadékkal és egy szálmentes törlőlappal tudjuk fixálni, amelynek köszönhetően a műköröm felülete simává válik.

Ha egy körmös szakemberre bíznád körmeid, aki minőségi alapanyagokkal épít műkörmöt, jelentkezz be hozzám a körömszalonba online,
mindössze 1 perc alatt!