Miért törik le a műköröm és mit tehetsz ellene?

Számos oka lehet annak, hogy letörik vagy felválik a műköröm, ami nagyon frusztráló, főleg mikor a pár napos, új műköröm sérül meg. Ezért érdemes ismerni a probléma leggyakoribb okait, illetve azt, hogy hogyan előzhetjük meg őket. Ha neked is volt már hasonló problémád, akkor ez a bejegyzés számodra is hasznos lehet.

Miről lesz szó a bejegyzésben?

Miért törik le a műköröm és mit tehetsz ellene?
Miért törik le a műköröm?
Miért válik fel a műköröm?
Műköröm leesés okai
Betört műköröm
Túl vastag műköröm
Vékony körömre műköröm
Köröm tapadás

Miért törik le a műköröm?

Műköröm esetén egyrészt fontos az alaposság a szakember részéről, hiszen egy rosszul megépített műköröm egy kisebb ütéstől is könnyen letörhet, másrészt fontos az óvatosság és a rendeltetésszerű használat a vendég oldaláról is. 

A gyakran előforduló okok között megemlíthetjük a műköröm túltöltését, a zsírtalanító előkészítő folyadék (primer) kihagyását, emellett pedig fontos tényező a természetes köröm állapota is, mivel vékony, gyenge körmöknél problémák lehetnek a tapadással és az építéssel, illetve jelentős a kockázat akkor is, ha rágott körmökre építünk.

Miért válik fel a műköröm?

A leggyakoribb okok közé sorolható a helytelen előkészítés. Műkörömépítés előtt, rendkívül fontos, hogy a természetes köröm meg legyen tisztítva minden fajta szennyeződéstől, zsíroktól és olajoktól. A helyes és alapos előkészítés azért nagyon fontos, mert csak így építhető erős és tartós műköröm, amely nem válik fel.  

A másik nagyon sokszor előforduló probléma, amely a műköröm leválását okozhatja, az az alapanyagok nem megfelelő összekeverése, például a porcelán műkörömépítésnél.

Ha szeretnéd tudni én hogyan építem a műkörmöket, tekintsd meg munkáimat, vagy tudj meg többet műkörömépítés szolgáltatásomról!

Műköröm letörése, mit tehetsz ellen, Elite Nails, Budapest, szalon, 1.kerület

Műköröm leesés okai

A műköröm leesését jellemzően a levegősödés okozza. A levegősödés akkor jön létre, amikor a műköröm nincs mindenhol helyesen felbolyhozva a természetes körmökön, különösképp a körömágy közelében. Ilyenkor az anyag hozzáér a cuticulához vagy a letapadt bőrhöz és ez okozza a levegősödést.

A levegősödés elkerülhető a megfelelő előkészítéssel, a körömlemezre letapadt bőr eltávolításával, valamint, ha nem a bőrre építik rá a műkörmöt.

Betört műköröm

Ha a porcelánból vagy zseléből épített műkörmöd megsérült vagy betört, lehetőség van a javítására. Ilyenkor a műköröm eltávolítása nélkül, selyem- vagy üvegszál segítségével korrigálni lehet a sérült részt. 

Ezzel szemben a ragasztott körmöket javítani nem lehet, ebben az esetben le kell szedni a körmöt majd újra elkészíteni.

Túl vastag műköröm

Visszatérő hiba és probléma, amikor a műkörmös túl vastag körmöt épít. Ez nemcsak természetellenes hatást kelt, hanem, ha esetleg egy ütés során letörik, könnyebben sérülhet a természetes körömfelszín is.

Vékony körömre műköröm

Ha egy profi körmös szakember minőségi alapanyagokkal dolgozik, akkor a vékonyabb, gyengébb típusú körömre is lehet építeni műkörmöt. Vékony körmök esetében inkább a porcelánműköröm-építés ajánlott, illetve a körömerősítő vitaminok szedése, amely segítségével erősebb lesz a körömlemez, így nem lesz probléma a tapadással.

Köröm tapadás

Legfőképp töredezett, gyenge köröm esetén lépnek fel problémák a  tapadással. Ahhoz, hogy a műköröm megfelelően tapadjon és tartós legyen,  rendkívül fontos az alapos előkészítés. A köröm felszínéről el kell távolítani az olajos, zsíros szennyeződéseket, továbbá fontos az alapozó/primer használata, aminek felvitele után kézzel már nem szabad a körömhöz nyúlni.

Ha minőségi alapanyagokból készülő és garantáltan tartós műkörmöket szeretnél, jelentkezz be hozzám online, mindössze 1 perc alatt! Várlak szeretettel!