Mennyire tartós a gél lakk? Meddig bírja?

A géllakk napjaink egyik legnépszerűbb technikája, hiszen tartósabb, mint a hagyományos körömlakk, és természetesebb, vékonyabb, mint a műköröm. Az egyik legfontosabb kérdés a géllakkal kapcsolatban azonban mégis az, hogy vajon meddig bírja.

Mennyire tartós a gél lakk?

A géllakk sikere valószínűleg annak köszönhető, hogy gyorsan elkészül, és a hagyományos körömlakk egyszerűségét ötvözi a műköröm tartósságával.

Ha odafigyelsz és ápolod a kezeidet, akár 3-4 hétig is szép maradhat a géllakkod! Ez azonban függ a munkádtól, az életviteledtől, hogy mit sportolsz, és attól is, hogy milyen gyorsan nőnek a körmeid.

 Ha fontos szempont számodra a tartósság mellett a lenövés is, a gél lakkod 2,5-4 hétig lehet tartós.

Mennyire tartós a gél lakk, Elite Nails, Budapest, I. kerület, szalon

Hogyan marad tartós a gél lakk?

A géllakk tartóssága sok tényezőből áll össze:

Fontos a minőségi alapanyagok használata és a professzionális elkészítés. Természetesen otthon is elkészítheted a géllakkod, azonban sokkal jobb tapadást, fedést, ezáltal tartósabb eredményt kaphatsz, ha profi körmös szakemberre bízod.

Ha szeretnéd műkörmös szakemberre bízni a géllakkod elkészítését,
jelentkezz be hozzám még ma! 🙂

Mennyire tartós a gél lakk, Elite Nails, Budapest, I. kerület, szalon

Fontos, hogy a lehetőségeidhez mérten óvd a körmeidet.

Ha ütés vagy beakadás éri, megsérülhet a géllakk. Ha a körmöd szélein a lakk felválik, nagy esély van rá, hogy lepattan a körmödről.

Fontos, hogy otthon ne vágd és/vagy reszeld a géllakkot.

Ahogy az előző pontban kifejtettem, vágás és reszelés során megsértheted a lezárt rétegeket, így a gél lakk felválhat, lepattoghat.

Fontos, hogy megóvd körmeidet a tisztító- és oldószerektől.

A géllakk oldható acetonnal, így más oldószerben lévő vegyi anyagok is hatással lehetnek rá. Ha gél lakkal a körmeiden kell takarítanod, érdemes kesztyűt húznod, hogy megvédd a körmeidet.

Remélem, segíthettem Neked abban, hogy a géllakkod sokáig szép és tartós lehessen! 🙂

Ha úgy döntöttél, otthon készítenéd el a gél lakkod,

egy korábbi bejegyzésben összeszedtem hozzá minden fontos információt. A galériámban pedig szuper inspirációkat találhatsz: