Mi az a francia manikűr és hogyan készül?

A francia manikűr egy olyan körömápolási- és festési módszer, amely mind a hétköznapi viselettel, mind az elegánsabb öltözékkel is rendkívül jól mutat. Természetes és neutrális kinézete a visszafogott elegancia hatását kelti, épp ezért a mai napig nagyon sok nő kéri ezt a körmöstől és választja ezt a típust.

Ha szeretnél több információt kapni arról, hogy mi is pontosan a francia manikűr, olvasd tovább bejegyzésemet, amiből minden kérdésedre választ kapsz a francia manikűrrel kapcsolatban!

Miről lesz szó ebben a bejegyzésben?

Mi az a francia manikűr?

Francia manikűr eredete

Hogyan készül a francia manikűr?

A francia manikűr lépései

A francia manikűr menete

Francia manikűr előtte/utána 

Francia manikűr fajtái

Kinek ajánlott a francia manikűr?

Mi a különbség a francia manikűr és a hagyományos manikűr között?

Mi a különbség a japán és a francia manikűr között?

Mi az a francia manikűr?

A francia manikűr ismertetőjegye a rózsaszín vagy nude színű lakk, fehér körömvégekkel, amely ápolt és ízléses megjelenést nyújt. Régebben a fehér lakk a mosolyvonalat követte, azonban ma már találkozhatunk vékonyabb vagy vastagabb, akár a köröm közepéig is benyúló lakkozási formákkal. A francia manikűrbe beletartozik még a bőroldó folyadék használata vagy a szappanos áztatás, a körömlemezre tapadt bőr eltávolítása, valamint a polírozás is.

Francia manikűr eredete

A francia manikűr eredete körül sok történet kering, egyesek szerint nem is Franciaországból ered és az elnevezés csak a stílusából származik. 

A legelterjedtebb történet szerint az 1970-es években Jeff Pink, az Orly cég alapítója alkalmazta először a technikát Los Angelesben. A filmforgatásokon, a színészeknek sokszor kellett átöltözniük, emiatt fontos volt, hogy a körmük is minden öltözékhez és jelenethez jól mutasson. 

Sokan azonban azt állítják, hogy a XVIII. században egy Sitté nevű párizsi doktor volt az, aki kifejlesztette a francia manikűrt, nagy hangsúlyt fektetve a körmök egészségére. Különböző olajokkal és rózsafapálcával érte el a mosolyvonal teli fehérségét és a köröm mosolyvonalig tartó rózsaszín színét.

francia manikűr, franci manikűr készítése, elite nails, szalon, budapest, I. kerület

Hogyan készül a francia manikűr?

A francia manikűr is az előkészítési folyamattal kezdődik, amelyben az első lépés a körmök megtisztítása. A megtisztítás után egy speciális bőroldó folyadékkal  letapadt bőrt feltoljuk, ezután a reszelés és a kutikula visszanyomása következik.

Ezt követően lehet felvinni az alapozólakkot és utána a színeket. Kétféle módon lehet felfesteni a lakkokat: az egyik, amikor először a körömvégeket festjük be fehérre, követve a mosolyvonalat, a másik pedig, amikor először felvisszük a rózsaszín vagy bézs alapot, majd száradás után a fehéret.

A francia manikűr lépései

  • Körömlakk lemosása, szennyeződések eltávolítása
  • Bőroldó folyadék felvitele
  • Kutikula visszanyomása
  • Reszelés
  • Lakkozás
  • Fedőréteg applikálása

A francia manikűr menete

01

A szennyeződések eltávolítása szalicilsavval vagy körömlakklemosóval.

02

A bőroldó folyadék vagy krém felvitele, amely körülbelül 1 percen belül hat és megpuhítja a letapadt bőrt, így könnyebben visszatolhatóvá válik.

03

A kutikula visszanyomása narancsfapálcával. Ne vágjuk le a feltolt kutikulát, mert ezzel károsíthatjuk a köröm állapotát, amely fertőzést is okozhat.

04

A körömvégek formára reszelése, a köröm polírozása. A finoman lekerekített, ovális forma a legnépszerűbb a francia manikűr esetében, de sokan szeretik a szögletesebb formákat is.

05

Lakkozás. Alapozó, primer használata ajánlott a körmök védelme érdekében. Kezdhetünk a fehér körömvégekkel vagy az alapszínnel, mindkét esetben fontos a precizitás és a gyakorlat. Az egyenes választóvonal érdekében ajánlott matricát használni, amely száradás után könnyen lehúzható a körömről.

06

Fedőlakk a hosszabb, tartós lakkozás érdekében

Előtte, francia manikűr, franci manikűr készítése, elite nails, szalon, budapest, I. kerület
utána, francia manikűr, franci manikűr készítése, elite nails, szalon, budapest, I. kerület

Francia manikűr fajtái

A  francia manikűr legelterjedtebb fajtája a mosolyvonalat követő fehér végek, rózsaszín alap és lekerekített vagy ovális forma. Ezzel szemben ma már rengeteg kivitelezéssel találkozhatunk, akár formában, akár színben legyen eltérő. Vannak, akik a szögletes formákat preferálják, mások inkább a fekete körömvéget szeretik, vagy a glitteres, csillogó fedőlakkot.

Kinek ajánlott a francia manikűr?

Annak, aki szereti a letisztult, visszafogott, mégis elegáns és klasszikus, ápolt körmöket, valamint azoknak, akiknek fontos, hogy körmeik mindig összhangban legyenek az öltözékükkel. 

 

Mi a különbség a francia manikűr és a hagyományos manikűr között?


A hagyományos manikűrnél a bőroldó folyadék helyett, áztatást alkalmaznak a kutikula és a letapadt bőr megpuhítására, valamint kivágják a körömbőrt.

Mi a különbség a japán és a francia manikűr között?

A japán manikűr a körömlemez méhviaszos ápolását jelenti, amitől a köröm sokkal erősebb és fényesebb lesz. A japán manikűrt inkább azok választják, akik természetes körmüket szeretnék ápolni, illetve azok, akiknek gyenge vagy repedezett körmeiket szeretnék ápolni.

A port és a liquidet megfelelő arányban kell összekeverni, a helyes forma és hatás elérése érdekében.

francia manikűr, franci manikűr készítése, elite nails, szalon, budapest, I. kerület

Ha te is szeretnéd, hogy kezeid ápoltak és szépek legyenek, válaszd manikűr szolgáltatásomat! Jelentkezz be mindössze 1 perc alatt!