Mi az a francia manikűr és hogyan készül?

A francia manikűr egy olyan körömápolási- és festési módszer, amely mind a hétköznapi viselettel, mind az elegánsabb öltözékkel is rendkívül jól mutat. Természetes és neutrális kinézete a visszafogott elegancia hatását kelti, épp ezért a mai napig nagyon sok nő kéri ezt a körmöstől és választja ezt a típust.

Ha szeretnél több információt kapni arról, hogy mi is pontosan a francia manikűr, olvasd tovább bejegyzésemet, amiből minden kérdésedre választ kapsz a francia manikűrrel kapcsolatban!

Miről lesz szó ebben a bejegyzésben?

Mi az a francia manikűr?

Francia manikűr eredete

Hogyan készül a francia manikűr?

A francia manikűr lépései

A francia manikűr menete

Francia manikűr előtte/utána 

Francia manikűr fajtái

Kinek ajánlott a francia manikűr?

Mi a különbség a francia manikűr és a hagyományos manikűr között?

Mi a különbség a japán és a francia manikűr között?

Mi az a francia manikűr?

A francia manikűr ismertetőjegye a rózsaszín vagy nude színű lakk, fehér körömvégekkel, amely ápolt és ízléses megjelenést nyújt. Régebben a fehér lakk a mosolyvonalat követte, azonban ma már találkozhatunk vékonyabb vagy vastagabb, akár a köröm közepéig is benyúló lakkozási formákkal. A francia manikűrbe beletartozik még a bőroldó folyadék használata vagy a szappanos áztatás, a körömlemezre tapadt bőr eltávolítása, valamint a polírozás is.

Francia manikűr eredete

A francia manikűr eredete körül sok történet kering, egyesek szerint nem is Franciaországból ered és az elnevezés csak a stílusából származik. 

A legelterjedtebb történet szerint az 1970-es években Jeff Pink, az Orly cég alapítója alkalmazta először a technikát Los Angelesben. A filmforgatásokon, a színészeknek sokszor kellett átöltözniük, emiatt fontos volt, hogy a körmük is minden öltözékhez és jelenethez jól mutasson. 

Sokan azonban azt állítják, hogy a XVIII. században egy Sitté nevű párizsi doktor volt az, aki kifejlesztette a francia manikűrt, nagy hangsúlyt fektetve a körmök egészségére. Különböző olajokkal és rózsafapálcával érte el a mosolyvonal teli fehérségét és a köröm mosolyvonalig tartó rózsaszín színét.

Hogyan készül a francia manikűr?

A francia manikűr is az előkészítési folyamattal kezdődik, amelyben az első lépés a körmök megtisztítása. A megtisztítás után egy speciális bőroldó folyadékkal  letapadt bőrt feltoljuk, ezután a reszelés és a kutikula visszanyomása következik.

Ezt követően lehet felvinni az alapozólakkot és utána a színeket. Kétféle módon lehet felfesteni a lakkokat: az egyik, amikor először a körömvégeket festjük be fehérre, követve a mosolyvonalat, a másik pedig, amikor először felvisszük a rózsaszín vagy bézs alapot, majd száradás után a fehéret.

A francia manikűr lépései

  • Körömlakk lemosása, szennyeződések eltávolítása
  • Bőroldó folyadék felvitele
  • Kutikula visszanyomása
  • Reszelés
  • Lakkozás
  • Fedőréteg applikálása

A francia manikűr menete

01

A szennyeződések eltávolítása szalicilsavval vagy körömlakklemosóval.

02

A bőroldó folyadék vagy krém felvitele, amely körülbelül 1 percen belül hat és megpuhítja a letapadt bőrt, így könnyebben visszatolhatóvá válik.

03

A kutikula visszanyomása narancsfapálcával. Ne vágjuk le a feltolt kutikulát, mert ezzel károsíthatjuk a köröm állapotát, amely fertőzést is okozhat.

04

A körömvégek formára reszelése, a köröm polírozása. A finoman lekerekített, ovális forma a legnépszerűbb a francia manikűr esetében, de sokan szeretik a szögletesebb formákat is.

05

Lakkozás. Alapozó, primer használata ajánlott a körmök védelme érdekében. Kezdhetünk a fehér körömvégekkel vagy az alapszínnel, mindkét esetben fontos a precizitás és a gyakorlat. Az egyenes választóvonal érdekében ajánlott matricát használni, amely száradás után könnyen lehúzható a körömről.

06

Fedőlakk a hosszabb, tartós lakkozás érdekében

Francia manikűr fajtái

A  francia manikűr legelterjedtebb fajtája a mosolyvonalat követő fehér végek, rózsaszín alap és lekerekített vagy ovális forma. Ezzel szemben ma már rengeteg kivitelezéssel találkozhatunk, akár formában, akár színben legyen eltérő. Vannak, akik a szögletes formákat preferálják, mások inkább a fekete körömvéget szeretik, vagy a glitteres, csillogó fedőlakkot.

Kinek ajánlott a francia manikűr?

Annak, aki szereti a letisztult, visszafogott, mégis elegáns és klasszikus, ápolt körmöket, valamint azoknak, akiknek fontos, hogy körmeik mindig összhangban legyenek az öltözékükkel. 

 

Mi a különbség a francia manikűr és a hagyományos manikűr között?


A hagyományos manikűrnél a bőroldó folyadék helyett, áztatást alkalmaznak a kutikula és a letapadt bőr megpuhítására, valamint kivágják a körömbőrt.

Mi a különbség a japán és a francia manikűr között?

A japán manikűr a körömlemez méhviaszos ápolását jelenti, amitől a köröm sokkal erősebb és fényesebb lesz. A japán manikűrt inkább azok választják, akik természetes körmüket szeretnék ápolni, illetve azok, akiknek gyenge vagy repedezett körmeiket szeretnék ápolni.

A port és a liquidet megfelelő arányban kell összekeverni, a helyes forma és hatás elérése érdekében.

Ha te is szeretnéd, hogy kezeid ápoltak és szépek legyenek, válaszd manikűr szolgáltatásomat! Jelentkezz be mindössze 1 perc alatt!