Zselés körmöt lehet lakkozni?

A hagyományos, levegőre száradó körömlakk nem olyan tartós mint a zselé lakk, a gél lakk vagy a műköröm készítéséhez használt lakkok. A zselés körmöt lehet lakkozni, ellenben nem biztos, hogy nem ártunk vele a már kész körömnek, ha nem a megfelelő módszereket alkalmazzuk.

Zselés körmöt lehet lakkozni?

Egy elkészített zselés műkörömre körömlakkot felvinni lehet, azonban, ha levegőre száradó körömlakkot használunk, fontos tudni, hogy mit és hogyan érdemes használni.

Tapadási problémák a műköröm építése közben könnyen felléphetnek, hiszen a zselé és a körömlakk különböző anyagokból tevődnek össze, ezért nem mindig kompatibilisek egymással. Emiatt lehet, hogy a zselé ledobja a körömlakkot. Ha tartós megoldást szeretnénk, a felvitt körömlakkot fixáljuk egy UV fényre száradó fényzselé fedőréteggel, így a hagyományos körömlakk nem válik fel hamar a műköröm felszínéről, vagy alkalmazzunk UV fényre száradó körömlakkot. 

Továbbá tudnunk kell azt is, hogy ha a körömlakkot el szeretnénk távolítani, olyan lemosót kell használnunk, amely kifejezetten műkörömre való. Ezzel nem károsítjuk a műköröm felületét és könnyedén eltávolítható a lakk a felszínről.

Ha minőségi és profi műkörmös által megépített műkörmöt szeretnél,

tekintsd meg munkáimat és jelentkezz be hozzám online!

Gél lakk alapra lehet körömlakkot kenni?

Gél lakk fedőlakkjaként nem javasolt levegőre száradó körömlakkot használni, mivel a zselé ragacsos felülete miatt a lakk nem tapad meg. A hagyományos  körömlakkot gél lakk esetén egy-egy díszítés lezárására vagy a gél lakk mattítására használhatunk, de csak a gél lakk felső rétegének fixálása után. 

Ha már egy kész gél lakkra viszünk fel körömlakkot, nagy valószínűséggel nem azt az esztétikus hatást fogjuk elérni, amelyet szeretnénk, mivel a körömlakk nem fogja lefedni az egész felületet, valamint pár nap után a gél lakk le fogja dobni a körömlakkot, ezért ezt a módszert körmös szakemberként nem ajánlom.

Esztétikus és tartós gél lakkot szeretnél?

Jelentkezz be az körömszalonba online, mindössze 1 perc alatt!
Szeretettel várlak!