Műköröm készítés otthon lépésről lépésre

A műköröm építése és készítése tapasztalatot és türelmet igényel, ezért sokan úgy gondolják, hogy házilag nem kivitelezhető. Azonban, a megfelelő anyagokkal és eszközökkel, illetve alapos és precíz munkával otthon is elkészíthető. Ebben a bejegyzésben összeszedtem a szükséges eszközöket, illetve bemutatom a műköröm készítés folyamatát otthon, lépésről lépésre.

Mit vegyek az otthoni köröm építéshez?

A műköröm otthoni elkészítéséhez különböző anyagokat és kellékeket kell beszerezni. Minél jobb minőségűek, annál precízebben és könnyebben lehet velük dolgozni.

Körmeid tisztításához és előkészítéséhez szükséged lesz a következőkre:

Fertőtlenítő folyadék

Bőrfeltoló – kaparó pálca

Nail prep előkészítő folyadék

Primer előkészítő folyadék

180-as reszelő

Portalanító kefe

Bőrvágó olló

Építéshez tartozó anyagok és eszközök:

Építő sablon

Sablonvágó olló

Porcelán vagy zselés ecset

UV/LED lámpa, zselés műköröm esetén

Szálmentes törlőlap

Egy durvább és egy finomabb reszelő

Buffer

Zselés műkörömhöz:

Alapzselé, a műköröm alapjához szükséges, fokozza a tartósságát

Építőzselé (Ez lehet színes vagy színtelen)

Fényzselé/fedőzselé, ami lezárja a műkörmöt és védőréteget képez

Színes zselé vagy gél lakk

Porcelán műkörömhöz:

Építő porcelán por

Liquid (folyadék)

Színes porcelán por

Kíváncsi vagy, hogyan készíti a műkörmöt egy műkörmös szakember?

Tekintsd meg korábbi munkáimat és tudj meg többet műkörömépítésről!

otthoni körömépítés, zselés műköröm, porcelán, műkörmös szakember, Elite Nails, Budapest 1. kerület, szalon

Műköröm készítés otthon lépésről lépésre

Előkészítési folyamat

Akár műkörömépítésről, akár gél lakkozásról legyen szó, az első és az egyik legfontosabb lépés a körmök előkészítése. Ez alapozza meg a műköröm tartósságát, befolyásolja az anyagok tapadását a körömlemezhez és megakadályozza a természetes körmök károsodását.

01 – Tisztítás 
Először is távolítsd el az előző körömlakkot/gél lakkot vagy műkörmöt és tisztítsd meg a körmöket a szennyeződésektől fertőtlenítő folyadékkal.

02 – Körömágybőr feltolása
Készítsd elő a körömágyat úgy, hogy a bőrfeltoló pálcával feltolod a bőrt. Ha nem szükséges, a feltolt bőrt ne vágd le!

03 – Reszelés
Finoman reszeld át a körömlemez felszínét, hogy egy felbolyhozott, matt felületet kapj. Ezután portalanító kefével távolítsd el a port a körmökről.

04 – Zsírtalanítás 
Vékony rétegben kend fel a körmeidre az előkészítő folyadékot, ami egy speciális anyag: fertőtleníti és zsírtalanítja a körmöket, ezzel segítve a műköröm megfelelő tapadását. Ügyelj rá, hogy az előkészítő folyadék felvitele után kézzel már ne érj a körmeidhez, mert így zsír kerülhet rá, ami befolyásolja a tapadást!

Műköröm készítés otthon lépésről lépésre, Elite Nails, szalon, Budapest, 1. kerület, Tarjányi Csaba

Építés

Ha zselés műkörmöt építesz, akkor az első építési lépés a sablon felhelyezése. Ezután egy nagyon vékony rétegben vidd fel színtelen építőzseléből az úgynevezett alapréteget, ebből alakítod ki a fomáját és a hosszát is, majd köttesd UV/Led lámpa alatt 1-2 percig. Ha ez meg van óvatosan távolítsd el a sablont és reszeld meg az alapréteg formáját tökéletesre. Ez azért nagyon fontos, hogy ne használj feleslegesen több anyagot a kelleténél, illetve, hogy ne kelljen feleslegesen sokat reszelni a végén, amikor felkerül a következő réteg is. Ezt követően színes vagy színtelen építőzseléből, (attól függően, hogy mit szeretnénk) ami már egy vastagabb réteg, kialakítjuk a “C” ívet. Ezután egy szálmentes törlő és fixáló folyadék segítségével fixáld a köröm felületét.

Ha porcelán műkörmöt szeretnél, akkor az ecsetet mártsd bele a liquidbe, majd egy közepes (vagy a körömlemez méretétől függően, amekkorát szükségesnek ítélsz) gombócnyi porcelán port vegyél fel, és lapogató mozdulatokkal egyengesd el a köröm és a sablon felszínén az anyagot. Közben egy száraz papírtörlő legyen kikészítve az asztalodra, amiben a forma kialakítása közben folyamatosan törölni tudod az ecsetedet, mivel az anyagod azáltal fog megszilárdulni, ahogy folyamatosan vonod el a liquidet az ecseteddel a körmön lévő anyagodból és azt leitatod a papírtörlőn. Ismételd meg ezt a folyamatot addig, amíg a kívánt hosszt és formát el nem éred.

Műköröm készítés otthon lépésről lépésre, Elite Nails, szalon, Budapest, 1. kerület, Tarjányi Csaba

Formázás

Köttetés és száradás után reszeld formára a körmöket, fokozottan ügyelve a “C” ív kialakítására, igazítsd a széleket,  majd egy bufferrel polírozd a felszínt.

Díszítés

Zselés műköröm esetében a forma kialakítása után a kiválasztott színt vékony rétegekben kend fel. Figyelj rá, hogy minden felvitt réteg után UV lámpa alatt köttesd az anyagot, illetve, hogy a felkent réteg ne legyen túl vastag, mert az levegősödést vagy repedezést okozhat! Akril díszítés vagy matrica használata esetén fedőfény felkenése ajánlott.

Fixálás

Az utolsó színes réteg, díszítés után, a lezáráshoz szükséges fényzselé használata, amely lezárja a műkörmöt. Ha a fényzselé nem fixálásmentes, akkor fixáló folyadékkal, egy szálmentes törlőlappal töröld át a felszínt, hogy megfelelően fixáld a műkörmöt.

Bőr- és körömágyápolás

Végezetül, használj bőrápoló olajat a körömágy körül és masszírozd bele a bőrbe, amely táplálja és védi a bőrt.

Ha egy körmös szakemberre bíznád körmeid

 aki minőségi alapanyagokkal épít műkörmöt, jelentkezz be hozzám online, mindössze 1 perc alatt!