Miért repedezik a gél lakk?

A gél lakk egy esztétikus körömápolási technika, amelyet nők milliói kedvelnek és alkalmaznak nap mint nap. Azonban az egyik leggyakoribb probléma a gél lakkal kapcsolatban a gél lakkon megjelenő hajszálrepedések. Ha kíváncsi vagy, miért repedezik a gél lakk, ebből a bejegyzésből megtudhatod.

Miért repedezik a gél lakk?

A géllakk repedezésének számos oka lehet. Annak érdekében, hogy megakadályozzuk a repedéseket, először is ismernünk kell a repedezés okait.

01

A leggyakoribb ok a gél lakk nem megfelelő minősége. Ha a gél lakk már régi, lejárt, nem jó minőségű vagy napos helyen van tárolva, veszít a minőségéből. Ilyenkor, ha a készítés során meg is köt a lakk, hamar berepedezhet és felválhat.

02

Következő kiváltó ok lehet, amikor nem megfelelően van elkészítve a géllakk amely miatt a tartóssága megrövidül és hajszálrepedések keletkeznek a lakk felületén. Ha túl vastagon viszik fel a rétegeket, akkor a lakk nem tud megkötni megfelelően, így a buborékosodás mellet be is repedezhet.

03

Az okok közé tartozik még, ha a műkörmös szakember nem készíti elő a körmöket megfelelően, azaz nem történt meg az elhalt bőr eltávolítása, a kutikula visszatolása, vagy a zsírtalanítás. Ha ez elmarad, akkor a gél lakk nem tapad a körömlemezhez, amely a repedezést és leválását okozza.

Kíváncsi vagy, én hogyan készítem a gél lakkot?

Tekintsd meg munkáimat vagy tudj meg többet gél lakkozás szolgáltatásomról!

Gél lakk hajszálrepedések

A gél lakk repedezésének külső kiváltó okai is lehetnek. A magas hőmérséklet és páratartalom károsíthatja a gél lakkot, aminek következtében hajszálrepedések alakulnak ki a felszínén. Ezért, lehetőség szerint, ilyenkor kerüljük a szaunákat, a rendszeres, forró vízben való kézmosást.

A hideg hőmérséklet sem tesz jót a gél lakk bevonatának. A hideg időben a gél lakk megszakadhat, repedezhet, ezért télen kifejezetten ajánlott kesztyűt hordani, ha szeretnénk megelőzni a hajszálrepedéseket. 

Továbbá hormonális okai is lehetnek a gél lakk repedezésének. Terhes nők esetében előfordul, hogy a köröm sokkal gyorsabban nő vagy a test a hormonális változások miatt elutasítja az anyagot, emiatt a gél lakk berepedezik, felválik. 

Mindemellett a gél lakk nem ajánlott antibiotikumok szedése esetén, hormonális zavarokkal küzdőknek, elhúzódó gyomor- és bélbetegségek, illetve szívbetegségek esetén.

Miért reped meg a gél lakk?

Ha munkánk során különböző anyagokkal dolgozunk, vagy sokat használjuk a kezeinket, legyünk óvatosak, mert a gél lakk berepedezhet kisebb ütésektől vagy egyes anyagoktól is. Ezért ilyenkor érdemes védő- vagy gumikesztyűt viselni. 

A házimunka során a nők körmei sokszor különböző anyagoknak vannak kitéve. Mosogatás és takarítás során az egyes tisztítószerek hatására a gél lakk bevonata károsodhat, ezért fontos a gumikesztyű használata. 

Kertészkedés, illetve kisebb háztartási szerelések, pakolás során is ajánlott a védőkesztyű hordása, ha szeretnénk megóvni körmeink épségét.

Ha magas színvonalú, igényes gél lakkot szeretnél, bátran jelentkezz be hozzám online!