Miért pattog le a gél lakk? 8 tipp a tartós körmökért

A gél lakk az elmúlt 10 évben töretlen népszerűségnek örvend, ami nem véletlen: felvitele és hordása épp olyan egyszerű, mint egy hagyományos körömlakk esetében, mindez a műkörömhöz hasonló tartóssággal párosul.

Azonban gyakran előfordul, hogy hamar lepattog a gél lakk, ami néhány egyszerű trükkel kikerülhető. A következőkben összeszedtem, mit tehetsz azért, hogy a géllakkod minél tovább tartson – a bejegyzés végén pedig válaszolok a leggyakoribb kérdésekre a gél lakk idő előtti elvesztésével kapcsolatban.

Miért jön le a gél lakk?

A gél lakk alapvetően a természetes körmödre festett lakk, tehát helyes felvitel és egy kis odafigyelés mellett hetekig tökéletesen kellene tartania.

8 tipp a tartós gél lakkért

01

Szánj elég időt a gél lakk elkészítésére!

A géllakk előkészítése sok lépésből áll, de ezeken fontos végigmenni, hogy megelőzzük a leválását, lepattogzását.

02

Használj előkészítő folyadékokat!

Az előző ponthoz kapcsolódva, a gél lakk lényege, hogy az erős, tartós lakkot lényegében hozzáerősítjük a természetes körmökhöz. Éppen ezért nagyon fontos, hogy az alapozólakk felvitele előtt a körmöket alaposan zsírtalanítsd a tökéletes tapadás érdekében.

03

Vékony rétegben használd a lakkot!

Ha túl vastagon kened fel, lefolyhat a bőrfelületre, ezzel elveszti a tapadását és a gél lakk felválhat. Emellett a vastag rétegben felvitt lakknál előfordul, hogy a lámpa alatt összeráncosodik. Inkább használj 2 réteget, a biztonságos és tartós eredményért!

Gél lakk pattogása, tipp a tartós körmökért, Elite Nails, Budapest, I.kerület

04

A lakk száradása közben ne nyúlj semmihez!

Ha véletlenül hozzáértél a lámpához, miközben alá raktad a kezed, azonnal nézd meg, hogy megsérült-e a lakk! Ha igen, a száradás előtt még viszonylag könnyen lehet korrigálni a hibát.

05

Ne reszeld, vagy vágd le a körmöd, ha rajta van a gél lakk!

Ezzel ugyanis felsérted a már lezárt rétegeket, a lakk elveszíti a tapadását, és könnyen leválhat a körmödről.

06

Használj körömápoló olajat!

Az organikus alapú körömápoló olajoknak nincs hatása a géllakkra, a körmeidet viszont ápolja és megelőzi a kiszáradását.

07

Ne piszkáld, kapard, óvd a fizikai terheléstől!

Fontos, hogy a lehetőségeidhez mérten óvd a körmeidet. Ha ütés vagy beakadás éri, megsérülhet a géllakk. Ha a körmöd szélein a lakk felválik, nagy esély van rá, hogy lepattan a körmödről.

08

Válassz profi szakembert!

Természetesen otthon is elkészítheted a gél lakkot, azonban ha tartós és minőségi megoldást szeretnél, érdemes műkörmös szakember segítségét kérned. Ebben az esetben is igaz, hogy a legolcsóbb megoldás nem feltétlenül a legjobb – olyan szakembert válassz, aki a legjobb minőségű, megbízható alapanyagokkal dolgozik, és megbízható referenciákkal rendelkezik.

Kíváncsi vagy, én hogyan dolgozom?

Tekintsd meg referenciáimat, vagy jelentkezz be hozzám online, egyszerűen!

Gyakori kérdések

Miért válik fel a gél lakk? Miért jön le a gél lakk?

Leggyakrabban az okozhatja a géllakk felválását, hogy a kömök nincsenek megfelelően előkészítve. Alapvetően 3 nagy probléma van, ami a felválást eredményezheti:

  1. Nincsenek megfelelően mattítva a körmök
  2. Nincsenek kellőképpen portalanítva a körmök a mattítás/reszelés után 
  3. Nem a megfelelő előkészítő folyadékokat használjuk / nem a megfelelő sorrendben / nem mindenhol egyformán éri a körmöket

Mi a teendő, ha fellevegősödött a gél lakk?

A gél lakk fellevegősödése szintén, a már előző pontban kifejtett, nem megfelelő előkészítés következménye. Ha ezt tapasztalod, érdemes felkeresned a körmösöd, aki szakszerűen eltávolítja a körmödről a géllakkot, hiszen a minimális hézagokban megtapadhatnak különböző szennyeződések.

Miért ráncosodik a gél lakk?

A gél lakk ráncosodásának általában két oka lehet: vagy túl vastagon lett felvíve a zselés lakkréteg, vagy túl sokáig volt az UV vagy LED fény alatt. Ebben az esetben sajnos az adott körmödön újra el kell végezned a lakkozást.

Ha szeretnéd a körmeidet profi körmös szakemberre bízni,

jelentkezz be hozzám akár 1 perc alatt online! Szeretettel várlak!