Mi oldja a műköröm ragasztót?

Ha otthon szeretnénk leszedni a műkörmöt vagy a készítés közben bőrünkre, ruhánkra is került a ragasztó, érdemes tudni, mi oldja a műköröm ragasztót, hogyan tudjuk megfelelően és biztonságosan eltávolítani a nemkívánatos felesleget.

Mi oldja a műköröm ragasztót?

A műköröm ragasztót a legkönnyebben tip- és ragasztó oldó folyadékkal lehet oldani. Az ilyen folyadékok általában kozmetikai, műkörmös boltokban vagy drogériákban találhatóak. Az oldás menete abból áll, hogy egy vattapamacsot átitatunk tipleoldóval, majd az adott felületet, ahonnan el szeretnék távolítani a ragasztót áttöröljük vele párszor.  Ebben a formában lehet a tippes műkörmöt is leoldani a körömről.

Műköröm ragasztót mivel lehet feloldani?

Ha a készítés közben az ujjadra vagy a ruhádra került a ragasztó, ne ijedj meg ha kapargatással sem jön le. Ebben az esetben az aceton vagy az alkohol tökéletes műköröm ragasztó oldószer, ha nincs kéznél tip- vagy ragasztó oldó folyadék.  Ha az ujjadról szeretnéd eltávolítani a ragasztót, egy acetonnal vagy alkohollal átitatott zsebkendővel letörölheted. 

Ruha esetében nehezebben szedhető ki a ragasztó, hiszen az aceton vagy az alkohol nem minden anyagra használható. Először érdemes kapargatással eltávolítani a felsőbb rétegeket, majd a fenti módszer szerint egy acetonba áztatott ronggyal vagy vattával áttörölni a foltot. Ezután áztassuk a ruhát meleg vízbe, előmosáshoz használatos folteltávolítóval. Végezetül mossuk magas hőmérsékleten az anyagot.

Műköröm ragasztó oldása, köröm Elite Nails, szalon, Budapest 1. kerület

Műköröm leszedése után

Előfordulhat, hogy a műköröm leszedése után, a rögzítéshez használt műkörömragasztó egy része a körmökön marad. Ebben az esetben is a ragasztó oldó folyadék használata a leghatékonyabb. Ezután javasolt az alapos kézmosás, majd egy körömerősítő lakk felvitele, a természetes körmök védelme és erősítése érdekében.

Ha minőségi műkörmöt szeretnél, tekintsd meg munkáimat és jelentkezz be hozzám még ma! Szeretettel várlak!