Mi az a gél lakk? Gyakori kérdések és válaszok

Ma már számos körömlakk fajtából válogathatunk, ha szép és ápolt körmöket szeretnénk, mégis a legjellemzőbb és a legajánlottabb forma a gél lakk. Sokan azonban mégis tartanak tőle, mert nem ismerik pontosan, vagy úgy gondolják, roncsolja a köröm állapotát. Ebben a bejegyzésben minden gyakran felmerülő kérdésre válaszolok a gél lakkal kapcsolatban.

Miről lesz szó ebben a bejegyzésben?

Mi az a gél lakk?

Növelheti a gél lakk a köröm hosszát?

A gél lakkozás károsítja a körmöt?

Gél lakkozás terhesen?

Gél lakk hány éves kortól?

Mi az a gél lakk?

A gél lakk egy UV/LED fényre megszilárduló anyag, amely a saját körmünkre simul rá és ecsettel vihető fel. Sokkal egészségesebb és természetesebb mint a műköröm, ugyanakkor tartósabb mint az egyszerű körömlakk.

Elkészítése hosszabb és különbözik a hagyományos manikűrtől, mert az alapgél és minden színréteg után a lámpa alatt kell, hogy megkössön a lakk. Emiatt viszont sokkal tartósabb is, ami előnyös, ha sokat használod a kezeidet és nincs időd újralakkozni naponta a körmeidet. Mindemellett pedig nem pattog le és rugalmas, így akár 3-4 hétig is szépen fennmaradhat a körmeiden.

Mi az a gél lakk, válasz, Elite nails, Tarjányi Csaba, szalon

Növelheti a gél lakk a köröm hosszát?

 A gél lakk a természetes köröm felszínére kerül rá, tehát nem növeli körmeid hosszát, hanem követi a körmeid mozgását. Ha hosszabb körmöket szeretnél a sajátodnál, akkor figyelmedbe ajánlom az épített műkörmöt, mely szolgáltatásomról itt tudhatsz meg többet.

A gél lakk akkor is jó választás, ha növeszteni szeretnéd a körmeidet, mivel egy keményebb réteget képez, amely véd a töredezéstől és egyéb külső sérülésektől.

A gél lakkozás károsítja a körmöt?

A gél lakk a körmöt nem vékonyítja és nem is károsítja, pont hogy a folyamatos fedettség miatt sziklaszilárd védelmet ad a körmöknek. A megfelelő és minőségi alapanyagok használatával ez csak fokozható.

Fontos tudni a gél lakkal kapcsolatban, hogy oldható és reszelhető de csak a megfelelő módszerek alkalmazásával:

N

Ha például magadnak próbálod lereszelni vagy eltávolítani otthon, súlyos károsodást okozhatsz a körmeidnek, ezért ilyenkor ajánlott egy körmös szakemberhez fordulni.

N

További tanácsom pedig az, hogy ha körmeid törékenyek és vékonyak akkor a hagyományos gél lakkozás helyett, érdemesebb zselés megerősítést is kérni, valamint a lekerekített formákat előnyben részesíteni, mert ezek nehezebben sérülnek, mint a szögletesek.

Mi az a gél lakk, válasz, Elite nails, Tarjányi Csaba, szalon

Gél lakkozás terhesen?

Természetesen lehetséges, azonban van néhány fontos tudnivaló:

01

Fontos a körmök állapota

A test a terhesség ideje alatt nagyon sok változáson megy keresztül, amelyek hatással lehetnek a körmökre is. A megnövekedett hormonszint miatt egyes nők körmei elvékonyodnak, ilyenkor nem ajánlott a gél lakk viselése, másoknak azonban megerősödnek és gyorsabban nőnek.

02

Érzékenység, reakciók

A gél lakk készítése közben különböző szagok más reakciót válthatnak ki a várandós nőknél, érzékenyebbek lehetnek rá, emellett az előkészületek és az eltávolítás alatt keletkező por belégzése sem egészséges. 

03

Kényelem

Számításba kell venni azt is, hogy a terhesség ideje alatt a legfőbb szempont a kényelem. Ezért kerülni kell a hosszabb körmöket, illetve számolni kell azzal is, hogy egy gél lakk elkészítése hosszabb időt igényel, továbbá egy helyben ülést, ami ebben az időszakban problémákat okozhat.

A gél lakk hány éves kortól ajánlott?

Egyre több fiatal lány, általában 15-16 éves kortól, rendszeresen visel gél lakkot. Sokan már hamar műkörmöt szeretnének, de ebben a korban még a gél lakk az ajánlott, a körömlemez roncsolódásának elkerülése érdekében. 

A 15 évnél fiatalabb lányok esetében csak akkor merülhet fel a gél lakk, amikor egy-egy nagyobb alkalomra készül (ballagás, rokon esküvője) és szeretne szép, elegáns körmöket. 

Természetesen ebben az esetben szükséges a szülői beleegyezés és az alkalmiszerűség is. Illetve nem ajánlott azoknak a fiataloknak, akik rágják a körmüket, hiszen a köröm állapota ezekben az esetekben nem biztos, hogy megfelelő.

Ha szeretnél minőségi, tartós gél lakkot

 és egy műkörmös szakemberre bíznád a körmeidet, jelentkezz be hozzám online, akár 1 perc alatt!