Meddig tart a zselés műköröm?

A zselés műköröm az egyik legesztétikusabb és legkedveltebb műköröm fajta ma hazánkban. Könnyebb építeni és dolgozni a zselével, mint a porcelánnal, illetve elkészítése hasonló a géllakkhoz, ezért nagyon sok műkörmös szakember is ezt a típust kedveli jobban. Mai bejegyzésemben arról fogok részletesebb információt nyújtani, hogy meddig tart a zselés műköröm.

Meddig tart a zselés műköröm?

A zselé egy előre bekevert, könnyen kezelhető anyag, amely UV/LED fényre köt. A műkörömépítéshez ez az egyik legkedveltebb anyag. Többféle alapszín létezik belőle, amelyekre más színnel rá lehet festeni, így könnyen díszíthető a műköröm.

Az, hogy meddig bírja a zselés műköröm, attól függ, hogy mennyire szakszerűen lett megépítve, illetve a viselőjének szokásaitól is.  Egy minőségi, megfelelően épített zselés műköröm, akár 4-5 hétig is tartós, illetve a zselé egyik legnagyobb előnye, hogy a következő alkalommal csak újratölteni kell, hiszen lenő a műköröm, és nem igényel minden alkalommal teljes újraépítést. 

Fontos megemlíteni, hogy ha valaki feszegeti a műkörmöt, vagy munkája során nem vigyáz rá, befolyásolja a műköröm tartósságát, megnöveli a letörés, leválás esélyeit.

Ha kíváncsi vagy én hogy dolgozom, tekintsd meg munkáimat és tudj meg többet műköröm szolgáltatásomról!

zselés műköröm, Elite Nails, Budapest I. kerület, Tarjányi Csaba

Porcelán vagy zselé?

Mindkét típusnak sok előnye és hátránya is van, de az hogy számodra melyik a megfelelő, az tapasztalás útján derül ki. Azonban van néhány tényező, amit érdemes ismerni. 

A zselés műköröm sokkal rugalmasabb, mint a porcelán, ezért kevésbé törik, ha sérül, akkor inkább csak felválik. Könnyedén kezelhető, ezért hosszú ideig viselhető.  Azonban a zselés műköröm nem ajánlott vékony, gyenge körömre, mert nem lesz megfelelő a tapadás, kevésbé lesz tartós, illetve az eltávolítása reszelést igényel, ami a vékony körmöket tovább roncsolhatja.

A porcelán műköröm azoknak ajánlott, akik vékony, de kemény körmöket szeretnének, allergiásak a zselé összetevőire vagy nem szeretik az UV lámpa használatát, égetését.

zselés műköröm, Elite Nails, Budapest I. kerület, Tarjányi Csaba

Porcelán zselé kombináció

A porcelánt és a zselét egyes díszítések során szokták kombinálni. A körmös legtöbbször a megépített, fixált zselés műkörmöt díszíti porcelánnal, mert a porcelánnal, akár egy 3D-s hatást is el lehet érni, így rendkívül elegáns és speciális műkörmöt lehet készíteni. 

Fordított esetben a már kész, porcelánból épített műkörömre, festenek rá zselével, színezés vagy díszítésként.A porcelán műkörömre mindenképpen kell egy réteg fényzselé is mielőtt bármilyen más zselés anyag kerülne rá, akár színezés, akár diszítés céljából.

Ha minőségi porcelán vagy zselés műkörmöket szeretnél, jelentkezz be hozzám online, mindössze 1 perc alatt!