Gél lakkot mivel lehet fixálni?

A gél lakk megkötése eltérő a hagyományos körömlakktól: az UV lámpa használata után sem lesz teljesen száraz a felületük, hanem egy úgynevezett kohéziós réteg alakul ki, amely egy lezárandó, ragacsos felület. Ezért kell a gél lakk utolsó rétegét is megköttetni. Ha szeretnéd megtudni, hogy a gél lakkot mivel lehet fixálni, olvass tovább!

A gél lakkot mivel lehet fixálni?

Alapvetően a gél lakk zselés lakkokkal készül, amelyek UV/LED fényre kötnek meg, de ahhoz, hogy a következő réteg is jól tapadjon, megkötés után is ragacsos marad a zselé. A fedő vagy záróréteg felvitelénél lehet a teljesen száraz és sima felszínt elérni, amelyhez szükség van különböző alapanyagokra.

Mivel fixálja a gél lakkot egy profi műkörmös?

A fixálás egyik módszere egy átlátszó fedőlakk felvitele, ennek köttetése, majd a körömfelszín áttörlése egy zseléfixáló folyadékkal átitatott, szálmentes papírtörlővel. A folyadék eltávolítja a ragacsos felületet, amelynek köszönhetően sima és száraz lesz a gél lakk legfelső rétege. 

Ma már azonban, lehet kapni és alkalmazni fixálásmentes fedőlakkot is, amelynek köszönhetően a fedőlakk megkötése után teljesen száraz lesz a gél lakk felszíne. 

Ha kíváncsi vagy, én hogyan dolgozom, tekintsd meg munkáimat és tudj meg többet gél lakk szolgáltatásomról!

Gél lakk fixálása, körömlakklemosó, fixálás, Elite Nails, Tarjányi Csaba, Budapest

Gél lakk fixálása körömlakklemosóval

Speciális fixálófolyadék hiánya esetén körömlakklemosót is lehet használni, a gél lakk fixálására. Ebben az esetben viszont nagyon fontos, hogy a körömlakklemosó acetonmentes legyen, mert az aceton roncsolhatja vagy oldhatja a lakkzselét.

Ugyanúgy, kell áttörölni a gél lakk felületét, mintha a sima körömlakkot szeretnénk eltávolítani a körmeinkről. A fixálás után érdemes bőrápoló olajjal bekenni a köröm körüli bőr felszínét.

Ha magas színvonalú, igényes gél lakkot szeretnél, bátran jelentkezz be hozzám online!