Gél lakk eltávolítása otthon – Így csináld!

A gél lakk nagyon népszerű és kifinomult körömdíszítés, azonban a természetes körmünkkel együtt nő, így 2-3 hét után érdemes újat csináltatni. Azonban, ha erre épp nincs lehetőség vagy magunknak szeretnénk leszedni otthon, fontos tudni, hogy mire érdemes figyelni a gél lakk eltávolítása közben.

Gél lakk eltávolítása otthon

A gél lakk eltávolítása otthon nagy figyelmet igényel, ha nem szeretnénk, hogy körmeink sérüléseket szenvedjenek el, ezért nagy óvatossággal járjunk el, de a legjobb ha profi körmös szakemberre bízod az egész műveletet.

re  A legelső és legfontosabb dolog, hogy a már lenőtt, elvált gél lakkot sem szabad feszegetni, kapargatni, mert ez könnyen károsodást okozhat a körmeidnek, ami miatt elvékonyodhatnak, töredezhetnek.

Ahhoz, hogy otthon távolítsd el gél lakkodat nem lesz másra szükséged mint, egy reszelőre, tipleoldóra vagy acetonos körömlakklemosóra, 10 vattapamacsra és alufóliára.

Kíváncsi vagy, én hogyan készítem a gél lakkot?

Tekintsd meg munkáimat vagy tudj meg többet gél lakk szolgáltatásomról!

Gél lakk eltávolítása

01

Először is reszeld meg a gél lakk felületét pontosan annyira, hogy mindenhol eltűnjön róla a fényzselé. Ez azért fontos, mert a fényzselék általában oldhatatlan anyagból készülnek és az acetonos lemosó vagy a tipleoldó így fog tudni bejutni a gél lakk mélyebb rétegeibe és megpuhítani azt.

02

A következő lépés a vattapamacsok beáztatása a lemosóba, majd ezeket úgy kell ráhelyezni a köröm felületére, hogy az egészet eltakarja. Ezután csomagold be a vattapamacsokat alufóliával és hagyd így őket 15-20 percig. Ez idő alatt, a gél lakk megpuhul és könnyedén leszedhetővé válik. Ha letelt az idő, a fennmaradó gél lakk egy bőrfeltoló vagy narancsfa pálcával könnyedén lekapargatható.

Érdemes minden ujjon egyesével végrehajtani a technikát, mivel az oldás után a legegyszerűbb lehúzni a lakkot a körömről, mert ha csak a tizedik köröm után kezdjük el lekaparni, akkor nagyobb eséllyel keményedik vissza a fennmaradó lakk, amelyet nehezebb eltávolítani.

Mivel jön le a gél lakk?

A gél lakkot magas acetontartalmú készítményekkel lehet leoldani. Létezik kifejezetten gél lakk vagy acryl leoldó is, de egy acetonos körömlakklemosó is remekül megpuhítja a gél lakkot, ha elég ideig van a körmön. 

A másik módszer, amivel leszedhető, az a reszelés, amikor puhítás nélkül reszelik le a gél lakkot. Ez azonban bonyolultabb, mivel nem mindegy, hogy milyen típusú a reszelőnk és a technikánk. Gyorsabb mint a leoldás, azonban, ha nem rendelkezünk megfelelő reszelési ismeretekkel, könnyen kárt tehetünk körmeinkben, berepedezhetnek, elvékonyodhatnak, ezért ezt a módszert nem ajánlom.

Ha szeretnéd műkörmös szakemberre bízni, a gél lakkod elkészítését és leszedését, jelentkezz be hozzám online 1 perc alatt! Szeretettel várlak!

Ha mégis úgy döntöttél, hogy szeretnéd otthon eltávolítani a gél lakkod, töltsd le az öt lépéses, ingyenes e-bookomat, hogy otthon is szakszerű munkát végezhess!