A porcelán műköröm építés lépései

Az épített műköröm két fajtája, a zselés és porcelán műköröm ma a legelterjedtebb. A porcelán az egyik legrégebben használt anyag a műköröm építéshez, hiszen rendkívül tartós és esztétikus hatást ad viselőjének. Ha kíváncsi vagy, hogyan készül, olvasd el bejegyzésemet, amelyben a porcelán műköröm építés lépéseit mutatom be.

A porcelán műköröm építés lépései

Ahhoz, hogy minőségi és szép épített porcelán műkörmöt készítsünk, fontos a precíz és pontos munkavégzés, valamint a gyakorlat. 

A porcelán műköröm alapvetően két komponensből áll, a porcelán porból és a liquidből (folyadék), amelyek használata során az arányosság miatt fontos a szakszerűség. A legjobb eredményt itt is egy körmös szakember tudja elérni.

Felépítés

Az ecsetet óvatosan mártsuk bele a liquidbe, majd  egy ecsetre egy nem túl nagy, de nem is túl lágy gombócot vegyünk fel az építő porcelán porból és vigyük fel a körömre és az építéshez szükséges sablonra. Egyenletes és lapogató mozdulatokkal terítsük el a köröm felszínén az anyagot, illetve formázzuk a sablon segítségével. 

Ezt ismételjük, amíg a kívánt formát el nem érjük, azonban fontos, hogy az ecsetet minden alkalommal meg kell tisztítani a liquidbe mártás előtt. A tisztításhoz egy papírtörlőn gyengéden húzzuk végig az ecsetet néhányszor.

Ügyeljünk rá, hogy a porcelán a levegőn szárad, így gyorsan kell dolgoznunk, illetve hogy a bőrre ne kerüljön az anyagból, mivel így levegő kerül a műköröm alá és felhólyagosodhat.

Lezárás

Ha megkötött a porcelán, a műköröm végét, valamint a felületét reszeléssel formázzuk és simítjuk. Ezután polírozzuk a műköröm felületét, amelynek köszönhetően fényes és sima lesz a műköröm felszíne.

Ha minőségi műkörmöket szeretnél és egy profi műkörmös szakemberre bíznád magad,

jelentkezz be hozzám online, mindössze 1 perc alatt! Szeretettel várlak!

Porcelán köröm előkészítése

Az előkészítési folyamatok minden esetben számottevő és elengedhetetlen részét képezik, a porcelán műköröm építésének. A megfelelő előkészítés adja a műköröm alapját, ha ez elmarad, akkor nem lesz megfelelő a tapadás, illetve nehezebb lesz dolgozni a körömmel. Továbbá az előkészítés befolyásolja a műköröm tartósságát és megelőzi a természetes köröm károsodását is. 

01 – Első lépésként a körmök megtisztítása és fertőtlenítésére kerül a sor, hogy eltávolítsuk a szennyeződéseket. Majd a természetes köröm rövidítése és formára reszelése, valamint az elhalt bőr eltávolítása. 

02 – Ezután következik a kutikula visszanyomása bőrfeltoló-kaparó segítségével. Figyeljünk rá, hogy a visszatolt bőrt ne vágjuk le, mert ezzel sérthetjük a körömágyat! 

03 – A következő lépés a köröm felbolyhozása egy nagyon finom, 180-as reszelővel, amely segít abban, hogy az anyagok megtapadjanak a körmön. 

04 – Ezt követően jön a portalanítás, a körmök zsírtalanítása és szárítása, majd az építéshez szükséges sablon pontos felhelyezése.

A porcelán műköröm építés lépései, Elite Nails, szalon, Budapest 1. kerület, Tarjányi Csaba

Porcelán köröm díszítése

Ha megfelelően előkészítettük a körmöket és készen vagyunk a porcelán műköröm alaprétegével, következhet a műköröm díszítése. 

A porcelán műköröm egy vagy több rétegből is állhat, így már az építés közben is használható a színes vagy csillámos porcelán por.  

Ha az építés elején építő porcelán port használtunk, akkor a liquides ecsetet a színes porcelán porba mártva vigyük fel a körömre az anyagot és egyenletesen terítsük szét a köröm felszínén, úgy, ahogy az alapréteggel is tettük. A megkötés után a műkörmöt formára és simára reszelése után díszíthetjük különböző akril vagy opál festékekkel, vékonyszálú ecsetek segítségével.  

Ha a díszítő festékek nem a levegőre száradnak, akkor egy UV fényre száradó fedőlakkal kenjük át a műköröm felületét, majd várjuk meg, amíg megköt a fedőréteg a lámpa alatt. Ezután fixáljuk a köröm felületét és kenjünk bőrvédő olajat a körömágy köré.

A porcelán műköröm építés lépései, Elite Nails, szalon, Budapest 1. kerület, Tarjányi Csaba

Kíváncsi vagy, hogy dolgozom?

Tekintsd meg munkáimat és jelentkezz be hozzám még ma!